En magisk aften.

I Odense er der hvert år i forbindelse med H. C. Andersen festivalen også Spoken word festival, som er en festival, der har fokus på de talte ord. Det kan både være rap, historiefortælling, poesi eller musik. Jeg har de sidste år kigget på et par af deres arrangementer, men jeg har aldrig været til et før.

Det ændrede sig i år. Jeg faldt over et arrangement, der handlede om Morten Nielsen, som er en glemt digter, der skrev under anden verdenskrig.
Vi har arbejdet med et par af hans digte på universitet, og allerede der tiltalte de mig, derfor vidste jeg, at jeg måtte afsted!
Jeg tog afsted med min studiegruppe uden at vide andet, end det var en gruppe, der havde sat musik til Morten Nielsens digte. Men da jeg var i det, blev jeg fuldstændig blown away!

Jeg var tryllebundet, mens jeg sad og lyttede til deres musik. Under et par af sangene, særligt den baseret på digtet Skæbne, sad jeg og stirrede på Gorm Bull, og kneb en lille tåre eller to. Det var ret fantastisk, fordi jeg ikke før har oplevet at blive rørt til tårer af musik, og så fik jeg lidt ondt af Bull, fordi jeg sad og stirrede på den måde. 😛

Gorm Bull havde en fantastisk stemme, mørk og rå, som passede helt perfekt, til at formidle Morten Nielsens ord. Palle Hjort gjorde et fantastisk stykke arbejde på hans instrumenter, både keyboard og harmonika, og det var tydeligt, at han brændte for den musik han spillede, og det smittede af. Guitaristen spillede også helt fantastisk, og hans lyd var med til at skabe en ekstra dybde. Tilsammen skabte de tre kunstnere ren magi.

Koncerten varede i to timer, og da den var ved sin vejs ende, sad jeg med tanken om, at det aldrig måtte slutte. Jeg var ikke færdig med det univers, og jeg var ikke færdig med dem og deres musik. Derfor var jeg ret lykkelig, da jeg kom hjem og så, at deres sange er tilgængelig på deres hjemmeside lige her, og det er sangene under Mit liv er alles.  De solgte også Cd’er sammen med deres bog, og fjollede som jeg er, overvejede jeg at købe deres cd, lige indtil at det gik op for mig, at jeg ikke har noget at afspille den på.

Jeg købte dog bogen, selvom jeg havde planlagt, at jeg ville vente, men så nævnte de lige noget med en krusedulle i bogen, man kunne få efterfølgende, også var jeg solgt. :p
Bogen består af nogle udvalgte Morten Nielsen digte, som er blevet kommenteret af forskellige kulturpersoner. Gorm Bull fortalte om flere af kommentarerne,  og særligt det fact, at de havde fået Troels Kløvedal til at kommentere et digt, der handler om, hvordan Morten Nielsen beskriver et maleri og drømmer om at rejse ud for at se verden, ramte mig dybt. Fordi, som det også blev nævnt, Kløvedal jo netop altid har haft muligheden for at rejse ud og se hele verden, og har gjort brug af den, men nu kan han ikke længere pga. hans sygdom.

Koncerten sluttede af med et af Gorm Bulls egne digte, som de også havde sat musik til, og det var en fantastisk afslutning. Digtet var en super smuk hyldest til alt det, Morten Nielsen var og kunne. Digtet kan læses lige her, og på hjemmesiden, findes der også flere af Bulls egne digte og skriverier, som bestemt ikke er dårlige.

 

Mit liv er alles 240122653_2037712592919828_1002482295015211008_n

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.